zorgverzekering 2023, nu al vergelijken!

Voor je gevoel kun je misschien niet vroeg genoeg beginnen met het vergelijken van de nieuwe zorgverzekeringen. Maar als je dat nu al zou willen doen voor het nieuwe jaar, dan heeft dat geen enkele zin. Wil je meer weten over wanneer je dan wel het best kunt gaan kijken naar de nieuwe verzekeringen? Lees dan verder op deze pagina.

Waarom zou je kiezen voor een nieuwe zorgverzekering 2023?

Er zijn verschillende redenen waarom je zou kunnen kiezen voor een andere zorgverzekering. De meest belangrijke reden om hier eens kritisch naar te gaan kijken is wanneer je de verwachting hebt dat je het komende jaar minder zorgkosten zal gaan maken doordat je andere zorg nodig denkt te hebben.

 

Ook kunnen de polisvoorwaarden voor je verzekering wijzigen. Dit zou ook een hele goede reden kunnen zijn om over te gaan stappen naar een andere zorgverzekering 2023. Je polis kan dusdanig veranderen dat een andere verzekering beter bij je past.

Kan je op ieder gewenst moment overstappen van zorgverzekering?

Het is niet meer mogelijk om op ieder moment over te kunnen stappen van zorgverzekering. Er is maar een moment in het jaar waarop het toegestaan is om over te stappen. Dit moment is in december. Voor 31 december moet je oude zorgverzekeraar weten dat jij naar een andere zorgverzekering toe zal gaan.

Per 1 januari zal dan ook meteen de oude zorgverzekering gaan stoppen en de nieuwe zorgverzekering zal dan ingaan. Je kan al wel vanaf november de nieuwe zorgverzekeringen 2023 met elkaar gaan vergelijken. Het is namelijk zo dat de nieuwe polisvoorwaarden van alle zorgverzekeringen dan bekend zijn.

Op dat moment kun je gaan kijken welke verzekering het best bij je past tegen een zo laag mogelijke premie. Maar voordat je zomaar een overstap gaat maken is het verstandig hier goed voor te gaan zitten en niet over één nacht ijs gaan met je beslissing.

Hoe kun je overstappen van zorgverzekering?

Als je zover bent om je aan te gaan melden voor een nieuwe zorgverzekering, dan kun je dat gewoon online of telefonisch in orde gaan maken. Meestal kun je dan ook gebruik maken van een overstapservice.

Met deze overstapservice is het niet meer nodig om zelf je oude zorgverzekering op te zeggen. Dit wordt dan helemaal voor je gedaan door je nieuwe zorgverzekeraar. Door hier gebruik van te maken weet je zeker dat je overstap soepel zal verlopen en je er zelf verder geen omkijken meer aan hebt.

Het eigen risico

Voor iedereen is het eigen risico in de basis gelijk. Het standaard eigen risico bedraagt momenteel €385 per jaar per persoon. Dit bedrag kun je niet naar beneden bijstellen, maar wel naar boven. Dit is iets dat je helemaal zelf in kunt vullen.

Mocht je ervoor kiezen het eigen risico te verhogen, dan kan dit een aanzienlijke daling veroorzaken in de premie kosten die je maandelijks moet betalen. Doe dit alleen als je zeker weet dat je de kosten hiervan er wel weer uit kunt halen.

Superbodies
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart