Zelfgemaakte Energierepen Recept | Wellness mama

Inhoudsopgave[Hide][Show]

Toen ik dit recept maakte, was ik er enthousiaster over dan over bijna elke andere post. Ik speelde met recepten om een ​​gemakkelijke, zelfgemaakte, door kinderen goedgekeurde, volledig natuurlijke, rauwe, glutenvrije, zuivelvrije, draagbare energiereep te maken die niet al te rommelig was.

Na maanden van vallen en opstaan ​​(voornamelijk fouten) en een rommelige keuken, stuitte ik op een recept dat niet alleen gemakkelijk te maken is, maar ook heerlijk smaakt en aan al mijn andere eisen voldoet. En ze kosten ook minder om te maken dan conventionele energierepen.

Sinds ik mijn oorspronkelijke Wellness Bar heb gemaakt, heb ik ook een aantal andere varianten bedacht. In plaats daarvan maak ik soms energierepen met chiazaad of energierepen met chocolade-kokosnoot. Beide zijn lekker, eenvoudig en boordevol voedingsstoffen.

Waarom een ​​energiereep maken, vraag je je af?

Ik weet het, er zijn er al zoveel om uit te kiezen. Het probleem is dat ik niet echt een fan ben van de ingrediënten in de meeste ervan. Er zijn echt meerdere problemen. Velen van hen bevatten vulstoffen, chemicaliën en kunstmatige smaakstoffen. Omdat ze moeten worden verzonden en op een plank moeten worden bewaard, bevatten ze meestal ook conserveermiddelen.

Geloof me niet? Hier is de lijst met ingrediënten van de eigen website van Clif Bar voor hun Chocolate Almond Fudge Bar:

Ingrediënten: Biologische Bruine Rijstsiroop, Biologische Havervlokken, ClifPro® (Soja Rijst Chips [Soy Protein Isolate, Rice Flour, Barley Malt Extract], Biologische geroosterde sojabonen, biologische sojameel), biologisch verdampt suikerrietsap, chocoladeschilfers (verdampt suikerrietsap, ongezoete chocolade, cacaoboter, sojalecithine, natuurlijke smaken), amandelboter, gedroogde geroosterde amandelen, biologische vijgenpasta, cacao, ClifCrunch® (appelvezel, biologische havervezel, biologisch gemalen lijnzaad, inuline) [Chicory Extract], psyllium), zeezout, natuurlijke aroma’s.

Naast het feit dat het woord “soja” (een ingrediënt dat ik vermijd) vijf keer op dat etiket voorkomt, is het eerste ingrediënt bruine rijstsiroop. Op een voedseletiket staan ​​de ingrediënten in aflopende volgorde van gewicht vermeld. Als het eerste ingrediënt een geconcentreerde, koolhydraatrijke siroop is die is gemaakt van een graan, is dat een probleem!

Ik zocht naar betere opties, maar de meeste repen hebben een vergelijkbare ingrediëntenlijst als deze. Check je favoriete reep en kijk wat erin zit! Ik vond wel een bar die best goed was; de Larabar. Helaas zijn Larabars vrij duur. En als doe-het-zelver wilde ik toch een zelfgemaakte versie bedenken. Het eindresultaat is naar mijn mening een verbetering ten opzichte van Larabar.

Een wellness-energiereep maken

Dit recept is ongelooflijk eenvoudig te maken, kost heel weinig tijd, kan gemakkelijk worden aangepast en heeft weinig ingrediënten. Kinderen zijn er dol op en het kan een geweldig alternatief zijn voor de snacks die ze gewoonlijk krijgen!

Om de repen te maken, hak je wat amandelen fijn, gebruik dan een keukenmachine (een mini werkt het beste) om wat dadels en rozijnen te pureren, en meng alles samen met een scheutje kaneel. Rol het uit en snijd het in repen of rol het in balletjes voor energiehapjes.

Terwijl het originele recept amandelen, dadels en rozijnen vereist, kunt u de combinatie van fruit en noten aanpassen aan uw smaak.

Manieren om van de Wellness Bar te genieten:

 • Snelle maaltijd voor onderweg
 • Heerlijke snack voor kinderen
 • Makkelijk toetje
 • Kamperen of wandelen eten
 • Energiereep voor langdurige trainingen
 • Niet-rommelig eten voor roadtrips.

Ik zag laatst een recept voor energy bites gerold in geraspte kokos, waardoor ze iets minder plakkerig en gemakkelijker te vervoeren zouden zijn. Misschien ga ik het eens proberen met mijn recept…

Afdrukken
Pin

Wellness Energierepen Recept

Een eenvoudige en gezonde maaltijd-on-the-go bar die vergelijkbaar is met een Cashew Lara Bar.

instructies:

 • Hak de noten in een keukenmachine in fijne stukjes.

 • Verwijder en doe in een kom.

 • Pureer in de keukenmachine de dadels en rozijnen (of een combinatie van de twee die gelijk is aan ½ kopje totaal) totdat ze de consistentie van speeldeeg worden. Het begint samen te klonteren als het klaar is.

 • Voeg de fruitpasta en kaneel toe aan de gehakte noten en meng ze met de hand.

 • Rol het mengsel tussen twee vellen vetvrij papier tot een dikte van ½ inch.

 • Snijd in repen. Of maak het heel gemakkelijk en rol er gewoon energieballen van!

 • Wikkel in vetvrij papier, plasticfolie of ziploc-zakjes ter grootte van een snack (of glazen bakjes als je ze niet aan kinderen geeft) en bewaar in de koelkast tot ze klaar zijn voor gebruik.

 • Genieten van!

Opmerkingen:

Je kunt de amandelen ruilen voor een ander type noten als je dat liever hebt (of zaden als je een notenallergie hebt) en de rozijnen voor een ander gedroogd fruit.

Voeding

Portie: 1bar | Calorieën: 77kcal | Koolhydraten: 10G | Eiwit: 2G | Vet: 4G | Verzadigd vet: 1G | Meervoudig onverzadigd vet: 1G | Enkelvoudig onverzadigd vet: 2G | Trans vet: 1G | Natrium: 2mg | Potassium: 137mg | Vezel: 2G | Suiker: 3G | Vitamine A: 1IU | Vitamine C: 1mg | Calcium: 25mg | Ijzer: 1mg

Ooit je eigen energierepen gemaakt? Laat me hieronder weten wat je van deze vindt!

Deze gezonde wellness-energierepen zijn een mix van dadels en noten met alle aanpasbare smaakcombinaties voor een heerlijke graanvrije snack.


creditSource link

Superbodies
Logo
Compare items
 • Total (0)
Compare
0
Shopping cart